Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Δεκαοχτώ άνθρωποι που πιθανότατα εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας απανθρακώθηκαν κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιού.

Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ.Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 οικισμών της Αλεξανδρούπολης

Εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ