Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινη λαίλαπα στον Ασπρόπυργο: Αναφορές για εκρήξεις, κλειστή η Αττική Οδός – Μπαράζ SMS από 112

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει στον Ασπρόπυργο από το πρωί της Τρίτης στη βιομηχανική περιοχή και μάλιστα από τρεις διαφορετικές εστίες σε Λάκκα ΚατσαρήΝέα Ζωή και Αμμουδιές.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε πως έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα.

Κλειστή η Αττική Οδός – Μπαράζ SMS από 112

Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από το 112 έχουν σταλεί 3 SMS για την περιοχή: Τα δύο πρώτα καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο αφορούσε προειδοποίηση λόγω πυκνών καπνών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων και Βέρας για εκκένωση προς Ελευσίνα.

Εστάλη ακόμη ένα SMS – προειδοποίηση για τους καπνούς που είναι εξαιρετικά έντονοι στην περιοχή.

«Η φωτιά ξεκίνησε από αυτοσχέδιες χωματερές»

Ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου είπε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η φωτιά ξεκίνησε από τις αυτοσχέδιες χωματερές.

«Είναι μια περιοχή η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπαζών που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο. Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων», είπε αρχικά.

Η περιοχή είναι γεμάτη από επιχειρήσεις και το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με το μετρό, είπε ο Νίκος Μελετίου. «Το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με τον προαστιακό, με τις γραμμές του προαστιακού που υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τη βιομηχανική ζώνη της Νέας ζωής και δεν μεταδόθηκε η φωτιά νότια και να κάψει και επιχειρήσεις», είπε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ