Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή - Φόβοι για την Πάρνηθα

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά.

Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ Μονής Κλειστών και Φυλής και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 50 ατόμων από τη Μονή.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των περιοχών Φυλή, 'Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα, Πανόραμα και Άγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να έχουν ειδοποιηθεί με μηνύματα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι το Δημαρχείο Άνω Λιοσίων οργανώνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής που έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα που θα υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και δεν έχουν πού να διαμείνουν.

►Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: Παράταση προθεσμιών φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άγιος_Ιωάννης_Ρώσος #Ντάρδιζα απομακρυνθείτε προς κέντρο #Μενιδίου

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 22, 2023

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Χασιάς, όπου προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ πλέον ο κίνδυνος είναι να φτάσει το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα.

Λίγο μετά τις 7 το 112 ενημέρωσε ξανά τους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας να εκκενωθούν περιοχές με κατεύθυνση το κέντρο του Μενιδίου.

Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσος και Ντάρδιζα, καλούνται να μετακινηθούν προς το κέντρο του Μενιδίου, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά.

►Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές - Ελλάδα: Στάχτη πάνω από 400.000 στρέμματα σε Έβρο, Ροδόπη, Κύθνο και Ψαχνά

Το χρονικό των εκκενώσεων

Συνεχίζει την επέλασή της η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) στη Φυλή. Έπειτα από μηνύματα του 112, εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια και οι οικισμοί Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, έχει φτάσει στον οικιστικό ιστό και καίγονται σπίτια.

Στα Άνω Λιόσια, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από νωρίς κοντά στη Μονή Κλειστών, με το μοναστήρι να εκκενώνεται έπειτα από μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο, γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται σε Ασπρόπυργο και Φυλή.

►Διαβάστε επίσης: Φωτιά - ΟPEN: Super Puma απεγκλωβίζει κόσμο από την Μονή Κλειστών

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν και εκ περιτροπής πραγματοποιούν ρίψεις εννέα αεροσκάφη και δέκα ελικόπτερα.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, στις 18:30, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου. Παράλληλα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από τη Φυλής και Θρασυβούλου, από τη συμβολή της Φυλής με την Περιφερειακή Αγίου Κυπριανού και από τη Φυλής και Σκαλκώτα.

Κλειστή η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω πυρκαγιάς. https://t.co/0kLkL2SACS

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) August 22, 2023

►Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: Παράταση προθεσμιών φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Κλειστή είναι η Αττική Οδός από την είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και το τμήμα από τον κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω της πυρκαγιάς.

►Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: «Πορτοκαλί» συναγερμός αύριο για 6 περιφέρειες

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Φυλή

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Διονυσίου, στο ύψος του στρατοπέδου «Καποτά», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ντάρδιζας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Αντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

  • Στην λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ