Νέα
  • ΓΔ: 1454.68 +0.43%
  • Τζίρος: 82,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Εβρο και Ροδόπη - Καίει για 11η ημέρα η πυρκαγιά

Πηγή: Eurokinissi

Η πυρκαγιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για 11η μέρα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Δαδιά.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ σε εξέλιξη είναι το μέτωπο Τρεις Βρύσες, Δαδιά, Κοτρωνιά. Επίσης σε εξέλιξη είναι το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, ενώ υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή Μεταλλεία, βόρεια της Κίρκης. Εκεί είναι και οικισμός των Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Οι συχνές αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο καταφέρνουν επιτυχώς να τις αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν επίσης αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Λευκίμης προς Προβατόνα και μια ενημέρωση για το μέτωπο στη Νέδα, στο δήμο Αρριανών της Ροδόπης, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες είναι όμως έρπουσες και υπάρχει αναμονή για το πώς θα εξελιχθεί η κατεύθυνση του ανέμου, διότι αν μεταστραφούν οι άνεμοι σε νότιους, υπάρχει θέμα με τους οικισμούς εκεί στον ορεινό όγκο Νέδας, Στροφή κλπ. Θα το κριθεί όμως αυτό αύριο Τρίτη 29/8. 

Όπως δήλωσε ο αερολιμανάρχης της Αλεξανδρούπολης στην ΕΡΤ: «Έχουν έρθει ήδη δύο γαλλικά καναντέρ που είναι η ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αύριο θα έρθουν το πρωί και δύο ισπανικά. Υπάρχει σαφής απόφαση της κυβέρνησης να ενισχυθούμε πάρα πολύ για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Κάνουμε πάνω από 600 κινήσεις αεροσκαφών την ημέρα. Τις τελευταίες δέκα μέρες με απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ, όλη την ημέρα ανοιχτά και είμαστε ένα κέντρο επιχειρήσεων που έχει όλα τα εναέρια μέσα, όχι μόνο για τη φωτιά εδώ στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο, αλλά για όλη την περιφέρεια».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ