Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τριαντόπουλος: «Κόκκινα» 250 σπίτια μετά τις πυρκαγιές - Η βοήθεια που λαμβάνουν οι πυρόπληκτοι

Πηγή: Eurokinissi

Περισσότερες από 1.300 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί στιγμής στις πυρόπληκτες περιοχές δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ανέφερε, επίσης ότι έχουν εντοπιστεί ζημιές σε 250 κτίρια συνολικά από όλες τις πυρκαγιές τα οποία και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και θα πρέπει να επανακατασκευαστούν.

Τόνισε πως για τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχουν καταβληθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια σε 227 δικαιούχους για στεγαστική συνδρομή.

Στις περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν κρατική αρωγή αρχικά το ποσό των 10.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και μέχρι 6.000 για οικοσκευές ή τις πρώτες επισκευαστικές ανάγκες και 300 έως 500 ευρώ για επιδότηση ενοικίου.
  
Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα έρχεται στη συνέχεια η στεγαστική συνδρομή, η οποία θα καλύπτει το 80% της επισκευής ή ανακατασκευής. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ