Νέα
  • ΓΔ: 1449.6 -0.37%
  • Τζίρος: 56,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Κατέρριψε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα - Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία

Αγωνία υπήρξε για συνολικά πέντε αγνοούμενους στη Μαγνησία, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Τα τέσσερα άτομα αγνοούνταν στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ από το μεσημέρι αγνοείται ακόμα ένας άνδρας στον Βόλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι Αυστριακών που αγνοούνταν στο Πήλιο 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο αγνοούμενων στο νότιο Πήλιο, καθώς βρέθηκαν ζωντανοί το βράδυ της Τρίτης, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel.

Πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, που παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας, από το σπίτι του στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχει ένας ακόμη αγνοούμενος, ένας 42χρονος άνδρας στον Βόλο, του οποίου το αυτοκίνητο εντοπίστηκε νωρίτερα.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, μετά τον εντοπισμό του ζευγαριού των Αυστριακών, οι αγνοούμενοι πλέον είναι τρεις.

Και εκκενώσεις δομών

Οι επιπτώσεις της ακραίας κακοκαιρίας Daniel που πλήττει σκληρά τη Μαγνησία, είχε τις πρώτες της επιπτώσεις σε δομές της περιοχής.

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, εκκένωση διατάχθηκε από την Πολιτική Προστασία και στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Νέο μήνυμα του 112

Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, όπως σημειώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, με τα ημερήσια ύψη βροχής στην κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006.

Η κακοκαιρία Daniel κατέρριψε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα - Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία

Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 8:45 μμ καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 8:45 μμ, όπως καταγράφηκαν σήμερα από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημειώθηκαν επίσης στην Πορταριά (613 mm), στον Βόλο (393 mm), στην Αγιά Λάρισας (213 mm), στην Πεζούλα Καρδίτσας (174 mm), στη Χάλκη Λάρισας (165 mm), στον Ξάνεμο Σκιάθου (159 mm) και στους Γόννους Τεμπών (143 mm).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί σε Ζαγορά, Πορταριά και Βόλο σταμάτησαν να μεταδίδουν περίπου στις 6:00 μμ και στον Ξάνεμο Σκιάθου στις 10:30 πμ, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ