Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον άνδρα που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη - Για συνέργεια διώκονται άλλοι δύο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, επιβάτη του πλοίου Blue Horizon, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Ηράκλειο στον Πειραιά.

Σε βάρος τού μέλους του πληρώματος που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει με μανία τον άτυχο επιβάτη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Διώκεται και ο καπετάνιος

Ο καπετάνιος που όχι μόνον δεν έκανε πίσω, αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Με κατεβασμένα τα κεφάλια...

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι προσαχθέντες και φερόμενοι ως υπεύθυνοι για την πρωτοφανή κτηνωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και έχει δημιουργήσει παγωμάρα στους πολίτες και έντονους προβληματισμούς για την κοινωνική αποκτήνωση που δηλώνεται από την εν λόγω εγκληματική ενέργεια παρουσιάστηκαν στην εισαγγελία με κατεβασμένα τα κεφάλια και δίχως να κάνουν κάποια δήλωση.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί:

  • Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου.
  • Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν αναχωρήσει από τα δικαστήρια Πειραιά και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Σάββατο.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα