Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Στήριξη στο ΑΧΕΠΑ με δωρεά 250.000 ευρώ

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει το ΑΧΕΠΑ με δωρεά 250.000 ευρώ

Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που βοηθούν το ΕΣΥ, στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ο ΑΔΜΗΕ δωρίζει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» 250.000 ευρώ.

Το ΑΧΕΠΑ είναι από τα νοσοκομεία που έχουν πληγεί περισσότερο στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, καθώς η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα περισσότερα ενεργά κρούσματα.

Ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με το ΑΧΕΠΑ έχουν ήδη δρομολογήσει ότι τα 250.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν σε:

  • Αγορά συστημάτων για λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ
  • Αγορά 50 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ
  • Αγορά συστήματων εξαερισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το μικροβιολογικό εργαστήριο κλινών νοσηλείας απλώς και κλινών ΜΕΘ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στήριξαν αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το ίδιο συνεχίζουν να πράττουν και τώρα, με δωρεές που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συγχαίρω τον ΑΔΜΗΕ για τη νέα πρωτοβουλία του».

Δωρεές ύψους 1 εκατ. ευρώ

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, την περασμένη Άνοιξη, ο ΑΔΜΗΕ απέδειξε ότι δεν μένει άπραγος, προχωρώντας σε δωρεές προς το ΕΣΥ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, παραμένει στο πλάι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά από τη νόσο, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη. Ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο διαχειριστής κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες οι οποίες κλονίζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα