Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Βούλιαξε» μέσα στο νερό η Μεταμόρφωση Καρδίτσας!

Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν την κατάσταση. Εικόνες που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Το χωριό είναι κυριολεκτικά βυθισμένο στα νερά, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά, όπως και η πόλη της Καρδίτσας, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel».

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις αυλές, αλλά σε μερικά χωριά ακόμη και τις στέγες των σπιτιών.

Τα σπίτια είναι βυθισμένα μέχρι τις σκεπές μέσα στα λασπόνερα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και τα κεραμίδια έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα νερά. Η εφιαλτική κατάσταση αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook, ο οποίος σχολιάζει: «Μεταμόρφωση Καρδίτσας!! Παλέψαμε αλλά ήταν αδύνατον». Το χωριό έχει σβηστεί από το χάρτη. Ας ελπίσουμε να έχουν φύγει εγκαίρως οι κάτοικοι και να έχουν σωθεί.

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε περιοχές της χώρας μας, που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. Άνθρωποι αγνοούνται, ενώ δεκάδες είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι από τις περιοχές εκείνες που έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, με ανυπολόγιστες καταστροφές.

Δείτε το βίντεο-σοκ από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας:

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ