Νέα
  • ΓΔ: 1448.87 -0.42%
  • Τζίρος: 31,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Επτά οι νεκροί από τις πλημμύρες - «Η μητέρα μου είναι 100% πνιγμένη μέσα στο σπίτι της»

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των νεκρών από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ένα ακόμα θύμα εντοπίστηκε στο Βόλο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε επτά, όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN TV.

Πρόκειται για άνδρα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από χθες (7.9.2023) το βράδυ στον Βόλο, και εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στην παραλία του Ίσαλου, από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία είχε προκαλέσει χειμάρρους.

Σύμφωνα με το The Newspaper, ο άνδρας έφυγε χθες στις 11.00 το βράδυ από το σπίτι του κοντά στο Ξενία προκειμένου να γεμίσει έναν κουβά νερό από το συντριβάνι της περιοχής, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες και εντοπίστηκε μπροστά στην παραλία του Ίσαλου νεκρός από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, πρόκειται για πασίγνωστο επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Ο άνδρας έπαψε να δίνει σημάδια ζωής και η σύζυγός του τον αναζητούσε. Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και σήμερα, με τη βοήθεια εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας εντοπίστηκε νεκρός από την κακοκαιρία Daniel.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον 7ο νεκρό της κακοκαιρίας Daniel:


«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 69χρονος ημεδαπός από πλωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Άναυρου Βόλου. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Βιβλικές καταστροφές στον Παλαμά Καρδίτσας

Την ίδια στιγμή, εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφει αποκλειστικά ο Γιάννης Ρήγος με την κάμερα του OPEN TV στο χωριό Παλαμά, στην Καρδίτσα, με τους κατοίκους να μπορούν να περάσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο μόνο με τρακτέρ, μεγάλα αυτοκίνητα και βάρκες, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν συγχωριανούς τους, ενώ κάτοικος καταγγέλλει στο Open πως υπάρχουν περισσότεροι από 10 νεκροί στα πλημμυρισμένα σπίτια. 

Δραματικές στιγμές στον Παλαμά: «Βγάζαμε νεκρούς, είναι πάνω από 10» - Ψάχνουν πόρτα - πόρτα για εγκλωβισμένους

«Η βοήθεια άργησε να έρθει πάνω από 15 ώρες. Εθελοντές βγάζαμε και νεκρούς, υπάρχουν νεκροί. Πάνω από 10 άτομα. Στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες. 10 (νεκρούς) μετράμε από φίλους και συγγενείς», αναφέρει ο κάτοικος ο οποίος με το τρακτέρ του αναζητά επιζώντες. 

Και καταγγέλλει: «15 ώρες για να έρθουμε 5 βάρκες; Η περισσότερη βοήθεια είναι από εθελοντές και ψαράδες. Ήρθε ο στρατός, αλλά άργησε. Γιατί να αργήσει; Για ποιο λόγο; Στο σπίτι μου έχω 2,5 μέτρα νερό. Υπάρχουν άνθρωποι πάνω στα σπίτια που παίρνουν χάπια, καρκινοπαθείς, πρέπει να φάνε… Δεν βλέπω κάποιον γιατρό, κάποιο ΕΚΑΒ να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ένας συντονισμόςΚάποιος να βοηθήσει την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα πετούν αλλά δεν υπάρχει συντονισμός. Ένα τηλέφωνο συντονισμού θέλουμε».

Ψάχνουν πόρτα - πόρτα για εγκλωβισμένους 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε αποκλειστικά ο απεσταλμένος του Open, Γιάννης Ρήγος, εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμα δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτοικοι. «Πνίγεται ο κόσμος πίσω», λέει ένας άνδρας με δάκρια, καταγγέλλοντας πως δεν τους είπε κανείς να εκκενώσει τα σπίτια πριν να είναι πολύ αργά.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Open, φαίνεται οι κάτοικοι, με μια βάρκα και τρακτέρ να προσπαθούν να δώσουν όποια βοήθεια μπορούν στους συνανθρώπους τους.

Μιλώντας στην κάμερα, ένας από τους κατοίκους περιγράφει για τα όσα δραματικά έζησαν: «40 άτομα είχα πάνω στο σπίτι από το κέντρο Υγείας. Νοσηλευτές, γιατροί, κατάκοιτοι, τους βγάζαμε από μέσα, κουβαλούσαμε τα φορεία με τα καροτσάκια. Σήμερα μπαίνουν τα τρακτέρ, χτες ερχόντουσαν οι μπουλντόζες και δεν μπορούσαν να μπουν και μας έλεγαν ‘’μόνο βάρκα παλικάρια’’. Δεν ξέρουμε πόσα άτομα είναι εγκλωβισμένα, είναι πολλά τα σπίτια. Μόνοι μας, με τα τρακτέρ πηγαίνουμε (να σώσουμε κόσμο). Ζούγκλα.. Όπου ξέρουμε πως υπάρχει κόσμος, πάμε και βοηθάμεΉρθαν και από την ΕΜΑΚ και ο στρατός και πήραν χτες κόσμο».

 

Ένας άλλος εθελοντής με τη βάρκα του φαίνεται να ψάχνει πόρτα – πόρτα για εγκλωβισμένους

Μια εθελόντρια αναφέρει πως στην πίσω πλευρά του χωριού, η στάθμη του νερού είναι πολύ μεγάλη με τους εθελοντές και κατοίκους να δυσκολεύονται να πλησιάσουν. Εκεί, εκτιμούν πως είναι και αρκετά άτομα εγκλωβισμένα, κυρίως ηλικιωμένοι.

«Εμείς έχουμε βγάλει περίπου 200 άτομα και υπάρχουν κι’ άλλοι», λέει η εθελόντρια. «Υπάρχει κόσμος σε ταράτσες, πετάμε όπου υπάρχουν μαζί με τα παιδιά από την Πολιτική Προστασία».

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τους τόνους νερού είναι ανυπολόγιστες. Έχουν πέσει σκεπές, τοίχοι, με το νερό να καταπίνει τα πάντα στον διάβα του.

Παλαμάς Καρδίτσας - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Η μητέρα μου είναι 100% πνιγμένη μέσα στο σπίτι της»

Μιλώντας στο OPEN, μία γυναίκα δήλωσε βέβαιη ότι η μητέρα της είναι «100% πνιγμένη» μέσα στο σπίτι της στον Παλαμά της Καρδίτσας. «Ο ανιψιός μου, μού είπε ότι η μητέρα μου είναι μέσα στο σπίτι πνιγμένη», ανέφερε η κυρία Παπαθανασίου μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».

Όπως ανέφερε, εκείνη έχει χάσει την επικοινωνία με την μητέρα της από την πρώτη μέρα της καταστροφικής νεροποντής, ενώ όταν μίλησε με τον εγγονός της, εκείνος της είπε «η γιαγιά έχει πνιγεί».

«Την άφησαν μέσα και έχει πνιγεί. Είναι 2 μέτρα το νερό εκεί. Είναι καλυμμένο το σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα και τόνισε ότι έχει ενημερώσει τις Αρχές. Η γυναίκα δήλωσε βέβαιη για τον θάνατο της μητέρας της, η οποία είναι 97 ετών και κατάκοιτη.

Όπως είπε, δύο άτομα, που ήταν μαζί της στο σπίτι, δεν κατάφεραν να την βγάλουν εγκαίρως, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η κόρη της να θεωρεί ότι η άτυχη ηλικιωμένη έχει χάσει τη ζωή της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ