Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομισιόν: Προσεχώς το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού - Τίθεται σε ισχύ το καλοκαίρι

Κομισιόν / Πηγή: Pixabay
Κομισιόν / Πηγή: Pixabay

Τον Μάρτιο πρόκειται να παρουσιάσει η Κομισιόν το ευσεβές ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι και θα αφορά όλες τις χώρες -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρυξέλλες προχωρούν άμεσα στην παρουσίαση τον Μάρτιο, ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν πιο ελεύθερα, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών τους.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την επικείμενη νομοθετική πρόταση σε ομιλία της σήμερα προς γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές, ενώ έδωσε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενα μηνύματά της στο Twitter.

Το «ψηφιακό πράσινο διαβατήριο» θα περιέχει την απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιασθεί, τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί και πληροφορίες για την ανάρρωση ανθρώπων που είχαν νοσήσει με Covid-19.

«Ο στόχος είναι να μπορέσουμε σταδιακά να τους επιτρέψουμε να κινούνται με ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το εξωτερικό -- για δουλειά ή τουρισμό», έγραψε η φον ντερ Λάιεν σ' ένα μήνυμα στο Twitter.

 

Η Επιτροπή έχει υπογραμμίσε

ι πως θα επιδιώξει να αποφύγει τις διακρίσεις σε βάρος πολιτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ