Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 17.00 η ενημέρωση από το Συντονιστικό στη Λάρισα

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, τον γενικό γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στα πλημμυρισμένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel.

Σύμφωνα με τις αρχές αρχίζει και ομαλοποιείται η κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι δίνουν καθημερινή μάχη με το χρόνο, και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, με πολλές δυσκολίες, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ βυθισμένα στο νερό και τη λάσπη βρίσκονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Χιλιάδες είναι και τα νεκρά κτηνοτροφικά ζώα που πρόσφεραν στους πληγέντες ένα σοβαρό εισόδημα, όπως και στην εθνική οικονομία.

Στον ορεινό όγκο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές το οδικό δίκτυο, ενώ είναι εκτός λειτουργίας γέφυρες που συνδέουν τα χωριά με τις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζονται οι πράξεις έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές από δήμους όλης της χώρας.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα