Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός - Αττική: Κατειλημμένες οι ΜΕΘ σε Σωτηρία, Ευαγγελισμό και Αττικόν

ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi
ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi

Ασφυκτική πίεση δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με τη νόσο Covid-19, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αττικής

Κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο» , «Ελπίς».

Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία, «ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γεννηματάς» και «ΝΙΜΤΣ», σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.

Στο «κόκκινο» και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες του νέου κορονοϊού όσο και κλίνες ΜΕΘ.

Το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, ενώ γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, ώστε να φτάσουν τις 340.

Τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται, είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ.

Εξετάζεται, επίσης, η μετατροπή τις επόμενες ημέρες, του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο, ώστε να ελευθερωθούν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών από την πανδημία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ