Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Elias: 112 στο Μαντούδι Ευβοίας - «Κραυγή» δημάρχου στο Open: «Εχουν υπερχειλίσει τα ποτάμια»

Πηγή: Eurokinissi

Δοκιμάζεται η Βόρεια Εύβοια από τον επέλαση της κακοκαιρίας Elias. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στο Μαντούδι Ευβοίας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καθώς και για κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Κίνδυνος υπερχείλισης χειμάρρων. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 είχαν καταγραφεί 198 χιλιοστά βροχής. 

Εγκλωβισμένοι στο Πευκί

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Την τελευταία ώρα μία οικογένεια είναι εγκλωβισμένη σε ένα τροχόσπιτο όπου το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα και εξελίσσεται επιχείρηση από τους πυροσβέστες για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα.

Στην περιοχή Δερβένι έχει κλείσει ο δρόμος που ενώνει την κεντρική με τη βόρεια Εύβοια. Μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν αυτήν την ώρα να δημιουργήσουν δίοδο, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις δεν το επιτρέπουν.

Στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτήν την ώρα στο Μετόχι και τις Ροβιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια, κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί κοντά σε χειμάρρους και η Πυροσβεστική προσπαθεί να τους εντοπίσει και να τους απομακρύνει.

SOS από τον δήμαρχο Μαντουδίου

Εχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια, δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open.

«Ξημέρωσε μια πολύ άσχημη ημέρα στον Δήμο μας. 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα έχουν πέσει μέχρι τις 6 το πρωί στο Δυτικό κομμάτι του Δήμου Μαντουδίου σε Λίμνη και Ροβιές. Παρακαλώ τους πολίτες να μην μετακινούνται, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Αυτή τη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στις καμένες περιοχές όπως οι Ροβιές και το Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό, αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένας χείμαρρος καθώς το βουνό κατεβαίνει προς τα κάτω και καταλήγει στη θάλασσα. Ένα μετρό νερό έχει ο δρόμος, όλοι είναι χείμαρροι να μην μετακινείται κανείς», τόνισε, ενώ είπε πως έχει πέσει πιο πολύ νερό και από την κακοκαιρία Daniel.

Δύο ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ μεταβαίνουν τώρα στη Βόρεια Εύβοια, ενώ έχει μεταβεί ήδη η 7η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Elias». Από το πρωί επιχειρούν στη Β. Εύβοια όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής με τους Διοικητές Χαλκίδας, Ιστιαίας, Μαντουδίου και λίμνης Ευβοίας, ενώ έχει μεταβεί και η 7η ΕΜΑΚ. Επιπλέον μεταβαίνουν τώρα 2 ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ με 8 άτομα, και 4 αντλίες, έκαστη (δηλαδή 16 άτομα με 8 αντλίες).

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ