Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Η συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας

«Η συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα, δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής», τονίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή αναφορά της βουλεύτριας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σε πρωινή εκπομπή «για πιθανές ευθύνες της Περιφέρειας».

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή όσα ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τη γέφυρα Καλατράβα στη Λεωφόρο Μεσογείων, τονίζει σε ανακοίνωση πως δεν είναι αρμοδιότητά της.

Αφού γίνεται αναφορά στην κοινοβουλευτική και υπουργική εμπειρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζεται «η ελαφρότητα με την οποία κάποιοι εκπρόσωποι και κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής μιλούν δημόσια για θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, χωρίς στοιχειώδη γνώση των θεμάτων αυτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη γέφυρα Καλατράβα στη Λεωφόρο Μεσογείων,

«Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το 2007 εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Αθήνας, είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μάλιστα μέχρι πρόσφατα, ως τον Ιούλιο του 2023 ήταν βουλευτής στη Β’ Αθήνας, ενώ έχει υπηρετήσει σε υπουργικές θέσεις τόσο σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με τόσο μεγάλη λοιπόν κοινοβουλευτική αλλά και υπουργική εμπειρία, θα περιμέναμε να έχει στοιχειώδεις γνώσεις, όσον αφορά στις αρμοδιότητες των θεσμικών φορέων του Κράτους.

Θα όφειλε να γνωρίζει μεταξύ άλλων, πως η συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα (για την οποία δείχνει σήμερα τόσο όψιμο ενδιαφέρον, αλλά δεν την είχε απασχολήσει ποτέ ως πολίτη, βουλευτή και υπουργό, αν και στέκεται στην ίδια θέση από το 2004), δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Η σημερινή της μάλιστα αναφορά σε εκπομπή της ΕΤ1, ότι “υπάρχει θέμα και με τη συντήρηση της γέφυρας Καλατράβα” κι ότι “με αφορμή και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να δούμε τις ευθύνες της Περιφέρειας”, είναι τουλάχιστον άστοχη κι επιπόλαιη.


Κι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά δυστυχώς την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι εκπρόσωποι και κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ασκούν τα καθήκοντά τους και μιλούν δημόσια για θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, χωρίς στοιχειώδη γνώση των θεμάτων αυτών.

Αναρωτιόμαστε, τι λύσεις μπορούμε να περιμένουμε από κόμματα που έχουν στις τάξεις τους, σε θέσεις ευθύνης πολιτικά πρόσωπα, που δεν γνωρίζουν ούτε καν τις αρμοδιότητές τους;

Ως πότε ο λαϊκισμός θα ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας και θα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας;»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα