Νέα
  • ΓΔ: 1458.45 +0.68%
  • Τζίρος: 15,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση εργαζομένων για ανανέωση συμβάσεων και επαναλειτουργία της εταρείας

Πηγή: Eurokinissi

Με κεντρικό σύνθημα «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια, μηχανές να βάλουμε μπροστά», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κλιμακώνοντας τον αγώνα «για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους».

Οι εργαζόμενοι στέλνουν το μήνυμα ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε» και με την κινητοποίησή τους ζητούν απάντηση για το τι θα συμβεί με τις συμβάσεις εργασίας τους που λήγουν στο τέλος του έτους, και απαιτούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους με τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο και το κοβάλτιο και τις υψηλές τιμές πώλησης και θέτουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στη συγκέντρωση την «άρνηση του υπουργού Οικονομίας να συναντηθεί μαζί τους» και υπογραμμίζουν: «πίσω δεν κάνουμε, σήμερα ήλθαμε εδώ να πάρουμε απαντήσεις».

Στην κινητοποίηση παρευρίσκονται τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας, και Κώστας Παρασκευάς, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς-Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΕΠ Στερεάς-Εύβοιας του ΚΚΕ, και η Χριστίνα Αβραμίδου, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακόμη, παραβρίσκονται αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με τον πρόεδρό του, Αντώνη Κούκουρα, σωματεία από την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα