Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Ιωαννίδης: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το θρυλικό προπονητή – Θλίψη στην κηδεία του, ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαρύ ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 

Εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος αλλά και ανώνυμοι φίλαθλοι είπαν το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Άρη αλλά και σε μεγάλο βαθμό το άθλημα της καλαθόσφαιρας στη χώρα μας. Η σορός, που ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του Άρη, έφτασε στα κοιμητήρια συνοδευόμενη από μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή, που είχε αφετηρία το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».  

Πολλοί επώνυμοι από το χώρο του αθλητισμού αλλά και από διάφορους άλλους χώρους έδωσαν το παρών στην εξόδιο ακολουθία και τον ενταφιασμό του «Ξανθού». Συντετριμμένος ήταν ο καλός φίλος του εκλιπόντος Νίκος Γκάλης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας, την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη είπαν και αρκετοί παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και άλλοι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ