Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ - BBC: Ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει σταλεί στην Αν. Μεσόγειο

Πηγή: Eurokinissi

Ενα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, μεταδίδει το BBC, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς. 

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα ότι πριν από λίγες ώρες, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας των δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, για την κατάσταση στην περιοχή. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις» της Χαμάς, αλλά προέτρεψαν το Ισραήλ να απαντήσει με "αναλογικότητα".

Διαβάστε επίσης: H Γάζα βομβαρδίζεται ανηλεώς - Τελεσίγραφο Ισραήλ: Εγκαταλείψτε

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου», τόνισε.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βοήθεια, αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Οπως μεταδίδει το BBC, ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Επίσης, η Γερμανία δήλωσε ότι δύο από τα οπλισμένα πολεμικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πάνω απ' όλα, αυτό που επιδιώκει το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη της επιχείρησης που διεξάγει στη Γάζα, κάτι που όπως επισημαίνει το BBC, την έχει εξασφαλίσει από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά»

«Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας "Ψαρά" - με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα - στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Τα προσχήματα της κυβέρνησης περί "προγραμματισμένης άσκησης" δεν έχουν καμία αξία, όταν είναι δεδομένος ο επιθετικός χαρακτήρας τέτοιων αποστολών και όταν διαπράττεται ακόμα μια σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Άλλωστε, οι ίδιες οι διαρροές της κυβέρνησης που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αποστολή της φρεγάτας ως άσχετη με όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή, αναφέρουν ότι "δεν έχει υποβληθεί αίτημα από το ΝΑΤΟ" για συνοδεία αμερικανικού αεροπλανοφόρου που πλέει προς το Ισραήλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως, εφόσον υποβληθεί, θα το αποδεχθούν. Λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας "Belhara", αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά για ποιους σκοπούς προορίζονται πραγματικά τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, δήθεν για την "άμυνα της χώρας". Ταυτόχρονα, υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα που απαιτούν απάντηση για το αν και πώς αξιοποιούνται για το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού οι βάσεις που έχουν παραχωρήσει στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά αυτή της Σούδας» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Απαιτούμε:

- Εδώ και τώρα να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά".

- Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

- Άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ