Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυθαίρετα: Παγώνουν οι κατεδαφίσεις για οκτώ μήνες

Κατεδάφιση
Πηγή: Eurokinissi

Αναστέλλεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί σε αιγιαλό, παραλία ή όχθη, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων συμβάσεων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει τα εξής:

«Αναστέλλεται μέχρι την 31η.10.2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία σημειώνει πως έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εκτέλεση, πρωτόκολλα κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.

Σημειώνει δε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού «δεν έχει καταστεί δυνατή ή έχει καθυστερήσει η νομιμοποίηση/τακτοποίηση των εν λόγω έργων, με αποτέλεσμα να επίκεινται οι εκτελέσεις των πρωτοκόλλων στο άμεσο μέλλον».

Έτσι, με τη ρύθμιση δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης έργων κάθε είδους που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού για τα οποία δεν υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ