Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown- Χριστούγεννα: Πώς θα μετακινηθείτε από νομό σε νομό

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια για τυχόν παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό / Πηγή: Intime
Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια για τυχόν παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό / Πηγή: Intime

Χτες δόθηκε οριστικό τέλος στην όποια ελπίδα για άρση του lockdown και την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό την περίοδο των γιορτών των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για παραμονή των SMS κι απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η «μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο», αλλά θα υπάρξει «κάποια ευελιξία» για την επανένωση των οικογενειών ή την επιστροφή φοιτητών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στις εξαιρέσεις ανήκουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε άλλους νομούς. Αυτοί μπορούν να αποδείξουν τον τόπο κατοικίας τους με την επίδειξη των εντύπων Ε1 και Ε9 και τις ημέρες των γιορτών να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να είναι μαζί με τις οικογένειές τους. Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλον νομό από αυτόν του τόπου κατοικίας τους, οι οποίοι επίσης θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές. 

Ωστόσο, τα οποιαδήποτε σχέδια για μετακίνηση σε άλλον νομό θα πρέπει να ξεχάσουν όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα εξοχικά τους, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι τσουχτερά. 
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ