Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσικνοπέμπτη - Lockdown: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και εξόδους

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Ερμού λόγω lockdown
Lockdown / Πηγή: Intime

Υπό το καθεστώς νέων, πιο αυστηρά μέτρων, θα κυλήσουν οι εορτασμοί για την Τσικνοπέμπτη καθώς η εστίαση θα παραμείνει κλειστή σε όλη την επικράτεια, ενώ το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με την μέθοδο του click away μόνο για τις κόκκινες περιοχές. Παράλληλα σε αυτές τις περιοχές οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους δια ζώσης στα σχολεία, εξαιρουμένων των λυκείων που λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση.

Μετακινήσεις και SMS

Τα νέα μέτρα δεν προβλέπουν καμία χαλάρωση για μικρή συνάθροιση, παρόμοια με αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι ειδικοί συνιστούν να γιορτάσουν οι πολίτες την Τσικνοπέμπτη οικογενειακώς.

Σημειώνεται πως για να περιορισθούν οι μετακινήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε τις εξής αλλαγές στα sms στο 13033:

  • Για τον κωδικό 2 που στέλνουμε για αγορές πρώτων ειδών σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ με sms στο 13033, πλέον ισχύει μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας
  • Για τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία, ισχύει επίσης ο περιορισμός μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας
  • Για τον κωδικό 4 (παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο), οι αστυνομικοί θα κάνουν επιπλέον ελέγχους ζητώντας διευκρινίσεις
  • Για τον κωδικό 6 (για άσκηση) πλέον ισχύει μόνο για όσους μετακινούνται πεζή ή με ποδήλατο και όχι με μηχανάκι ή αυτοκίνητο.

Μετακινήσεις με ΙΧ και Ταξί

Στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και ταξί δεν ανακοινώθηκε καμία αλλαγή. Συνεπώς παραμένει το όριο των δύο ατόμων πέραν του οδηγού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να υφίσταται η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου για τις περιοχές με βαθύ κόκκινο – πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης- ορίζεται από τις 19:00 έως τις 05:00, ενώ για τις κόκκινες περιοχές και τις δύο μητροπόλεις από τις 21:00 έως τις 05:00.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Το μεγαλύτερος μέρος του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο» χρώμα, εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι εξής 19 περιοχές που τοποθετούνται στο «βαθύ κόκκινο»:

  1. Αττική
  2. Αχαΐα
  3. Αρκαδία
  4. Θεσσαλονίκη
  5. Λάρισα
  6. Λευκάδα εκτός Μεγανησίου
  7. Φθιώτιδα
  8. Αργολίδα
  9. Κορινθία
  10. Θεσπρωτία
  11. Άρτα
  12. Σάμος
  13. Βοιωτία
  14. Χίος
  15. Αιτωλοακαρνανία
  16. Ρόδος
  17. Ηράκλειο και
  18. Εύβοια εκτός Σκύρου
  19. Δήμος Καλυμνίων
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ