Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουβίκωνας: Σύλληψη του ηγετικού στελέχους και μελών του

Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα του προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του OPEN TV, ανάμεσα ατους συλληφθέντες είναι και το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πραγματοποιήσει επίθεση στο κατάστημα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, πριν τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Αμέσως μετά το περιστατικό οι δράστες ανέβηκαν σε μηχανάκια και προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο. Στη συνέχεια στάθμευσαν τα οχήματα, ωστόσο εντοπίστηκαν από την τροχαία και κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να τακτοποιήσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα από κάμερες ασφαλείας και προχώρησαν στη σύλληψή τους. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η ομάδα έχει καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για τη συμπαράσταση στα μέλη της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν 4  άτομα για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας

Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή

Από την επίθεση στο κατάστημα τραυματίσθηκαν -2- άτομα και προκλήθηκαν φθορές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκαν δίκυκλα οχήματα

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, -4- άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και -2- άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα