Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα - Ποιες χώρες έχουν το υψηλότερο

Κομισιόν / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Στα 80,2 χρόνια ανερχόταν το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα τo 2021, όσο περίπου και στον μέσο όρο της ΕΕ (80,1 χρόνια), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Για τις γυναίκες, το προσδόκιμο ήταν μεγαλύτερο κατά 5,5 χρόνια σε σχέση με τους άντρες και συγκεκριμένα στα 82,9 χρόνια έναντι 77,4. 

Στην ΕΕ, το προσδόκιμο για τις γυναίκες ήταν επίσης 82,9 χρόνια και για τους άντρες 77,2 χρόνια. Πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη δεκαετία αυξανόταν σταθερά το προσδόκιμο, αλλά το 2020 και το 2021 μειώθηκε, εξέλιξη που αποδόθηκε στην πανδημία του κορονοϊού.

Η μεγαλύτερο διαφορά στο προσδόκιμο γυναικών και αντρών καταγράφηκε στη Λετονία (9,8 χρόνια) και το μικρότερο στην γαλλική περιφέρεια Μαγιότ (2,3 χρόνια).

Οι περιφέρειες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο

Από τις περιφέρειες της Ελλάδας, το μεγαλύτερο προσδόκιμο (για άντρες και γυναίκες) είχαν το Βόρειο Αιγαίο (83,1 χρόνια) και η Ηπειρος (82,6 χρόνια) και το χαμηλότερο η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (79,3 χρόνια και οι δύο) καθώς και η Αττική (79,8 χρόνια).

Το υψηλότερο προσδόκιμο στις γυναίκες είχαν έξι ισπανικές περιφέρειες, με πρώτη της Μαδρίτης (88,2 χρόνια), μία γαλλική και μία ιταλική περιφέρεια.

Eurostat, προσδόκιμο γυναικών

Στους άντρες, το υψηλότερο προσδόκιμο σημειώθηκε στην περιφέρεια Αλαντ της Φινλανδίας (82,8 χρόνια) και ακολουθούσαν δύο ισπανικές και σε δύο σουηδικές περιφέρειες.  

Eurostat, προσδόκιμο αντρών
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ