Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οι στόχοι για απασχόληση και κατάρτιση

Πηγή: AP Images

Υψηλά ποσοστά απασχόλησης και κατάρτισης του εργατικού δυναμικού, καθώς και τη σημαντική όσων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, θέτει ως βασικούς στόχους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσίασε σήμερα το νέο σχέδιο δράσης για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το σχέδιο δράσης θέτει τρεις πρωταρχικούς στόχους για την ΕΕ, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030:

  1. Τουλάχιστον το 78% των ατόμων ηλικίας 20 έως 64 ετών θα πρέπει να εργάζεται.
  2. Τουλάχιστον το 60% όλων των ενηλίκων θα πρέπει να παρακολουθεί κατάρτιση κάθε χρόνο.
  3. Ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 15 εκατομμύρια.

Oπως αναφέρει η Κομισιόν, οι νέοι βασικοί στόχοι για το 2030 συνάδουν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και θέτουν τον κοινό φιλόδοξο στόχο για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη.

«Μαζί με έναν αναθεωρημένο πίνακα κοινωνικών αποτελεσμάτων, θα επιτρέψουν στην Επιτροπή να παρακολουθεί την πρόοδο των κρατών μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Η Επιτροπή καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει αυτούς τους τρεις στόχους και ζητά από τα κράτη μέλη να καθορίσουν δικούς τους εθνικούς στόχους για να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή».

Δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις

«Η οικονομική ανάκαμψή μας πρέπει να είναι δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και με άφθονες θέσεις εργασίας. Γι' αυτόν τον λόγο, η Επιτροπή προτείνει ένα φιλόδοξο θεματολόγιο για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και καλεί τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν ενεργά την απασχόληση κατά τη φάση της ανάκαμψης μετά την κρίση COVID-19. Με τον τρόπο αυτόν θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της σταδιακής μετάβασης από πολιτικές έκτακτης ανάγκης σε πολιτικές ανάκαμψης για τις αγορές εργασίας, τις οποίες θα υποστηρίξει η ΕΕ μέσω των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης, όπως το ESF+ και ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Δήλωση του Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νικολά Σμιτ

«Ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής Ευρώπης. Ο πυλώνας αυτός σήμερα αναζωογονείται, και οι αρχές του μεταφράζονται σε δράσεις. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές μας, όπως και το να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για αυτές τις θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος της EASE. Έχουμε επίσης συλλογικό καθήκον να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια στην ΕΕ και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Πρέπει όλοι να παίξουμε τον ρόλο μας σ' αυτό. Προσβλέπω σε μια ανανεωμένη δέσμευση στα κοινωνικά δικαιώματα κατά τη σύνοδο κορυφής για κοινωνικά θέματα, τον Μάιο».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ