Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΟΣΑ: Να μην αυξηθεί η φορολογία

ΟΟΣΑ
Πηγή: ΟΟΣΑ

Μην αυξήσετε τους φόρους για να αναπληρώσετε τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν για τα μέτρα στήριξης των πολιτών, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο επικεφαλής φορολογικής πολιτικής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Pascal Saint-Amans.

Ο κ. Pascal τονίζει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να σταθμίσουν τα δημοσιονομικά ελλείματα που δημιουργήθηκαν από τις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και πολιτών, όχι με γνώμονα τις φορολογικές αυξήσεις, αλλά με ένα σχέδιο ενίσχυσης της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η ανεργία των νέων από 15 έως 24 ετών αυξήθηκε ελαφρά στην περιοχή του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα στο 14,4% από 14,2% τον Νοέμβριο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 18,5% από 18,1%, αντίστοιχα. Ο Οργανισμός σημειώνει ότι τα στοιχεία για την ανεργία δεν αντανακλούν πλήρως τη χαλαρότητα της αγοράς εργασίας λόγω του κορονοϊού, καθώς ορισμένα άτομα που δεν απασχολούνται μπορεί να θεωρούνται ότι είναι εκτός εργατικού δυναμικού, επειδή, λόγω της πανδημίας δεν είναι σε θέση να αναζητήσουν ενεργά εργασία ή δεν είναι διαθέσιμα για εργασία.

«Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η αύξηση του χρέους είναι βιώσιμη μέσω της τόνωσης της ανάπτυξης, της προώθησης των επενδύσεων, μέσω των πολιτικών που θα αναπτύξετε. Όμως, η αύξηση των φόρων δεν είναι η απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση τους επικεφαλής φορολογικής πολιτικής του ΟΟΣΑ, έρχεται μία ημέρα μετά από τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της Βρετανίας να αυξήσει από το 2023 το συντελεστή φορολογίας κατά έξι μονάδες στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ