Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας

Πηγή: Pixabay

Σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα έως και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου οι δικηγόροι της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Η απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ:

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 23.11.2023, αποφάσισε τα εξής:

1) Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),

β) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,

γ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ),

δ) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

2) Οικονομική ενίσχυση των Δικηγόρων (μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης) που επιβαρύνονται δυσανάλογα από την απώλεια εισοδήματος λόγω της αποχής από δίκες, βάσει κριτηρίων που θα εξειδικευθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ.

3) Εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ την Τετάρτη 29.11.2023 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ