Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άσπρισε» η Πάρνηθα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στην Αττική - Πότε φτιάχνει ο καιρός

Με αρκετό κρύο και χιόνια συνεχίζεται η κακοκαιρία εξπρές που «χτυπάει» τη χώρα μας. Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα ενώ στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές το κρύο ήταν ιδιαιτέρως τσουχτερό με την πιο χαμηλή θερμοκρασία να καταγράφεται στο Σέλι με -4,8 βαθμούς Κελσίου.Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου.

Η επιδείνωση του καιρού συνεχίζεται και σήμερα, με τους κατοίκους αρκετών περιοχών της Ελλάδας να ξυπνούν το πρωί με θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Το meteo παρουσίασε σε πίνακα τις 8 χαμηλότερες τιμές που έφτασε ο υδράργυρος με το ξημέρωμα της Κυριακής.

Στο Σέλι καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία (-4,8 βαθμοί Κελσίου) ενώ την πρώτη 8άδα συμπληρώνουν το Νευροκόπι και άλλες 2 περιοχές του, δύο περιοχές από τα Ιωάννινα, μία από την Κοζάνη και μία περιοχή από τη Δράμα.

Αναλυτικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες της σημερινής ημέρας, σύμφωνα με το meteo:

 

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Βελτιωμένος θα είναι αύριο Δευτέρα ο καιρός, με πιθανότητα λίγων βροχών μέχρι το πρωί στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη όπου μέχρι το πρωί είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10-11, στην Ήπειρο από -1 έως 13-14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 15-16 έως βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσουν πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ