Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε σε τάπερ

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία από την ενεργή βόμβα που εξουδετερώθηκε έξω από την είσοδο της έδρας των ΜΑΤ, στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε τάπερ και περιείχε ρολόι, δύο πυροκροτητές και έναν διακόπτη.

Ακόμη περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και είχε δοθεί χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

Τόσο το σημείο όσο και το μικρό χρονικό περιθώριο προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση των Αρχών που απέκλεισαν αμέσως την έδρα των ΜΑΤ επί της οδού Κοκκινοπούλου. Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας η οποία ήταν ενεργή.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των εμπρηστών

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ