Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eπεισόδια στου Ρέντη: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη, προ εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Σύμφωνα με το τότε ιατρικό ανακοινωθέν, είχε αφαιρεθεί από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Επίσης, υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Πώς είχε χτυπηθεί ο αστυνομικός - Το χρονικό

Το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ' το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως περίπου 150 άτομα που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.

Ναυτική φωτοβολίδα, χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία.

Συλλυπητήρια Οικονόμου

Για την απώλεια του αστυνομικού, εξέδωσε δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου: «Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του»

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ