Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αναστέλλονται επισκεπτήρια λόγω... κρουσμάτων - Σε ποια νοσοκομεία γίνονται αλλαγές

Μέτρα για την προστασία των ασθενών από το «κοκτέιλ» ιώσεων, που είναι διάσπαρτοι στην κοινότητα έλαβε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, για το επόμενο διάστημα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σ΄ όλα τα τμήματα του νοσοκομείου.
  • Επιτρέπεται, όπου κρίνεται αυτό αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο συνοδοί στο Παιδιατρικό Τμήμα.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) εντός 48ωρού πριν την έλευσή τους στο νοσοκομείο.

Χρήση μάσκας στο νοσοκομείο της Πρέβεζας

Την ίδια στιγμή, μέτρα που αφορούν τη χρήση μάσκας και το αυστηρό περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας επαναφέρει  η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, σύμφωνα με το epirusgate.gr, μετά και την έξαρση των λοιμώξεων και με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι η εξής:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων και με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού μας η διοίκηση  είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει τα αυστηρά μέτρα που αφορούν τη χρήση μάσκας και το περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο μας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και τις προτάσεις της Προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και του επιστημονικού μας προσωπικού, απαιτείται η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και τη διαμονή στο Νοσοκομείο για όλους τους επισκέπτες. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι αίθουσες αναμονής, οι διάδρομοι και οι περιοχές κοντά στα ιατρεία και για τους χώρους της διοικητικής υπηρεσίας.

Επίσης επαναφέρεται το μέτρο του αυστηρού περιορισμού του ωραρίου και της παραμονής επισκεπτών στο Νοσοκομείο. Οι επισκέπτες (ένας ανά ασθενή) θα δηλώνονται από τα Τμήματα στην Φύλαξη του Νοσοκομείου και ο έλεγχος θα γίνεται στην πύλη και στις κλινικές του Νοσοκομείου μας με ευθύνη του αρμόδιου προσωπικού μας.

Αυτό το μέτρο τίθεται σε ισχύ άμεσα και ισχύει για όλους, χωρίς εξαίρεση. Σας παρακαλούμε να συμμορφωθείτε πλήρως με αυτήν την οδηγία προς το κοινό συμφέρον και την προστασία της υγείας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα