Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας από το Σάββατο (6/1) καθώς το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 05-01-2024/1200 επικαιροποιείται από την ΕΜΥ, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα την Κυριακή

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.
  2. κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα.

Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία «εξπρές»

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «εξπρές» που πλήττει τη χώρα από χθες, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις. 

Στην Αττική σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος από τους ισχυρούς ανέμους. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του OPEN στη Φιλοθέη, όπου οι άνεμοι ξερίζωσαν ένα δέντρο με συνέπεια αυτό να πέσει σε ένα σπίτι.

Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στην Πάτρα όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος στο κέντρο της πόλης. Οι ισχυροί άνεμοι «έσπρωξαν» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων, ενώ ζημιές καταγράφηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηλεία.

Μήνυμα του 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα και Επτάνησα 

Το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και των Επτανήσων, με το οποίο καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Κέρκυρα

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε Ραφήνα και Πειραιά σήμερα, Κυριακή 07 Ιανουαρίου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς Κυλλήνης.

Κακοκαιρία σάρωσε τον Πύργο: Εικόνες βομβαρδισμένου τοπίου

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε το μπουρίνι που σάρωσε την πόλη του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου. Η οδός Αλφειού θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ αρκετά σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως αναφέρει το ilialive, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ζημιών.Στην περιοχή της οδού Αλφειού φορτηγό όχημα αναποδογυρίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ