Νέα
  • ΓΔ: 1442.47 -0.43%
  • Τζίρος: 59,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, προσβλέπει η κυβέρνηση, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο… Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει κανονικά πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εισηγηθεί η επιτροπή. Ο σχεδιασμός είναι πριν το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία. Προχωρώντας οι εμβολιασμοί, ελπίζουμε ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε για μια άλλη φάση όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβερνητική στρατηγική παραμένει σταθερή, εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας ενώ παράλληλα με τα μέτρα με την επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζονται οι εμβολιασμοί. Απέδωσε, δε, στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού την αύξηση του κρουσμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι πλέον στην Αττική η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι από μεταλλαγμένη στελέχη του ιού. «Αποδεικνύεται, όμως, για  άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι η  προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη  εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά  έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική  και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας.

«Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθώνιου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού», συμπλήρωσε η ίδια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ