Νέα
  • ΓΔ: 1484.06 +0.46%
  • Τζίρος: 106,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραδυφλεγής βόμβα ετοιμόρροπα κτίρια στην Αθήνα: Πώς θα ξεκλειδώσουν οι κατεδαφίσεις

Τη διαδικασία fast track κατεδαφίσεων των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία δίνεται εντολή για τη λειτουργία των επταμελών Ειδικών Επιτροπών Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) στις περιοχές όλης της χώρας, οι οποίες προβλέπονται από το υφιστάμενο πλαίσιο, αλλά ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί συνολικά. Η εγκύκλιος ορίζει ότι οι αποφάσεις των ΕΕΠΕΤ είναι οριστικές και αμετάκλητες, ενώ δίνει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ημερών προκειμένου να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

Συστήνει επίσης στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία των Επιτροπών και τη διευκόλυνση του έργου τους, συγκροτώντας σε περίπτωση νησιωτικότητας περισσότερες επιτροπές εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, προκειμένου να τηρούνται οι οριζόμενοι σύντομοι χρόνοι ενεργειών.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ