Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος - «Τριγμοί» στις σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας

Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι 81 ιεράρχες στο Συνοδικό Μέγαρο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμη και δημοψήφισμα με την κυβέρνηση, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι. 

Πάντως, είναι φανερό ότι οι σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και σύμφωνα με το ethnos.gr αναμένεται δήλωση πλήρους αντίθεσης.  Όπως είπε η Αδαμαντία Λιόλιου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, υπάρχει ομάδα μητροπολιτών που αναμένεται να ασκήσουν δριμεία κριτική και να υιοθετήσουν μία πιο σκληρή γραμμή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να ζητηθούν και εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και το περιεχόμενό της.

Διαβάστε περισσότερο στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ