Νέα
  • ΓΔ: 1451.93 -0.24%
  • Τζίρος: 118,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

F-35 από... χρυσάφι: Μόνο η συντήρηση κοστίζει 300 εκατ. δολάρια το χρόνο

Την ώρα που τα αεροσκάφη F-35 βρίσκονται στο προσκήνιο μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ για την πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών στην Ελλάδα, το κόστος για την αγορά τους, αλλά πολύ περισσότερο για τη συντήρηση τους ζαλίζει.

Οι τύποι των F-35 είναι τρεις, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις οι τιμή τους είναι πολύ υψηλή. Η τιμή του F-35 ανά μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του βοηθητικού κόστους, όπως η συντήρηση σε αποθήκες, ο εξοπλισμός επίγειας υποστήριξης και τα ανταλλακτικά, ανέρχεται σε 110,3 εκατ. δολάρια ανά F-35A135,8 εκατ. δολάρια κοστίζει κάθε F-35B και 117,3 εκατ. δολάρια κάθε F-35C.

Εάν λοιπόν η Ελλάδα παραλάβει 40 τέτοια αεροσκάφη το συνολικό κόστος συντήρησης θα ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια το χρόνο, ενώ εάν συνυπολογίσουμε το κόστος για κάθε ώρα πτήσης αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί ανάλογα με τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν τα μαχητικά. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση για το κόστος ανά ώρα πτήσης του μοντέλου F-35A ήταν 33.000 δολάρια

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ