Νέα
  • ΓΔ: 1421.29 +0.26%
  • Τζίρος: 1,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νέα Σμύρνη: Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση

Νέα Σμυρνη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο 27χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με το OPEN, περιέγραψε στους συναδέλφους του που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, τα όσα έζησε.

«Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω από πίσω μου κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Όλα τα χτυπήματα που ένιωθα ήταν στο κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, ειδικούς φρουρούς που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τον δουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV. 

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς ενώ δεχόταν άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο. 

Το χρονικό της άγριας επίθεσης στον αστυνομικό

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα κουκουλοφόρων ήρθε πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από τον όχλο ορμά και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον ρίχνει κάτω ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα περικυκλώνουν τον αστυνομικό και τον χτυπούν άγρια με κλωτσιές και γροθιές σε όλο του το σώμα. Τα χτυπήματα που δέχεται σε όλο το του κορμί, ακόμη και στο κεφάλι, είναι σφοδρότατα. Ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού κρατά περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ.

Ο 27χρονος ειδικός φρουρός από τις Σέρρες, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχασε αρκετό αίμα όμως είχε τις αισθήσεις του και η αξονική, στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή. Ο αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του «Μη φοβάστε, θα αντέξω» και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Εκτός από τον 27χρονο από τις Σέρρες, έχουν τραυματιστεί άλλοι εννέα αστυνομικοί από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

ΠΟΑΣΥ: Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά αστυνομικών

Για επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αναφερόμενη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και των τραυματισμό αστυνομικών. Καλούν τα πολιτικά κόμματα «να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού. Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν», σημειώνουν και προσθέτουν ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στοχοποιηθεί.

«Οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ