Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (20/2) αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι αγρότες, και μάλιστα με τα τρακτέρ τους(!), όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της παναγροτικής σύσκεψης στη Νίκαια Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, η 15μελής Επιτροπή των αγροτών έστειλε πανελλαδικό μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, με συλλαλητήριο την Τρίτη (20/2) στην Αθήνα, ενώ μέχρι τότε θα συνεχιστούν τα μπλόκα και αποκλεισμοί δρόμων!

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, έπεσε στο «τραπέζι» η πρόταση και φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί, την ώρα και την ημέρα του συλλαλητηρίου αγρότες ακριτικών και πολύ απομακρυσμένων περιοχών να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων και άλλες συμβολικές δράσεις.

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος στους αγρότες ότι «έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Όπως είπε «η κυβέρνηση προχώρησε σε μια δίκαιη και ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου».

«Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια», επανέλαβε και συμπλήρωσε ότι «πολλά ζητήματα όπως η νέα ΚΑΠ αλλά και οι παράνομες ελληνοποιήσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφέρθηκε στη συνέπεια λόγων και έργων, σημειώνοντας ότι «έγιναν παρεμβάσεις στο αγροτικό ρεύμα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το διαρκές αίτημα για δικαιότερο τρόπο από το 2025 με σταθερά χαρακτηριστικά για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες, θα γίνει πράξη σε διαβούλευση με τους αγρότες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης είναι οι ανοιχτοί δρόμοι για να μην παρακωλύεται η κινητικότητα των πολιτών, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των αγροτών για να προχωρήσουμε όπως είπε παρακάτω».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ