Νέα
  • ΓΔ: 1454.42 -0.07%
  • Τζίρος: 108,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Κινητοποιήσεις στον Μπράλο και την Ημαθία εν όψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

αγροτικές κινητοποιήσεις
Πηγή: eurokinissi, φωτό αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις αγροτών, με συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμων, εν όψει του συλλαλητηρίου που θα κάνουν την Τρίτη στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Αγρότες από την Κεντρική Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο Αθηνών Λαμίας. Εκεί έχουν μεταφερθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης και σύμφωνα με τους αγρότες είναι ένας πρώτος σταθμός πριν την κάθοδο προς Αθήνα.

Πριν λίγο, στον κόμβο του Μπράλου βρίσκονταν αντιπροσωπείες αγροτών από την περιοχή του Δομοκού, της Βόρειας Εύβοιας, της Αταλάντης και της Φθιώτιδας . Μέχρι στιγμής, οι αγρότες έχουν κλείσει τους παράδρομους.

Αποκλεισμός της Εγνατίας στην Ημαθία

Εξ άλλου, την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το απόγευμα σε εκ νέου αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου, στην Ημαθία, εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν από τις 19:00 και για μία ώρα το ρεύμα προς Βέροια.

Συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

Το συλλαλητήριο της Τρίτης αναμένεται να προκαλέσει μπλακ άουτ στην Αθήνα καθώς εκτός από τους αγρότες θα συμμετέχουν και εργατικά συνδικάτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι προσυγκεντρώσεις - σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα, είναι στις 5:30μμ ως εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας».

Τα μέτρα που εξετάζει η Αστυνομία

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της επικείμενης καθόδου των τρακτέρ από τα μπλόκα των αγροτών στην Αθήνα.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη, με αντικείμενο τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί και συγκεκριμένα στον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν είχε γίνει κάποια επικοινωνία με τις συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων και επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για πόσα τρακτέρ και άλλα οχήματα θα κινηθούν προς την Αθήνα.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, όσα και αν είναι τελικά τα τρακτέρ των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος στον αστικό ιστό, θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα, ενώ βασική προϋπόθεση θα είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μην διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα τρακτέρ και πούλμαν να κινηθούν συντεταγμένα και όχι ανεξέλεγκτα, να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο χώρο, αν τελικά φτάσουν στο Σύνταγμα, και να υπάρχει πάντα ανοιχτή λωρίδα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ