Νέα
  • ΓΔ: 1456.31 +0.06%
  • Τζίρος: 89,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Στην Αθήνα τα τρακτέρ - Oι δρόμοι που κλείνουν και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Με τρακτέρ, λεωφορεία, αυτοκίνητα και πλοία, αγρότες από όλη τη χώρα φτάνουν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Στην πρωτεύουσα φτάνουν δύο μεγάλα κομβόι στα οποία βρίσκονται περίπου 200 τρακτέρ τα οποία εθεάθησαν πριν τα διόδια των Αφιδνών.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την Εύβοια.

Αυτή την ώρα, πάνω στην Εθνική Οδό βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ τα οποία θα σταματήσουν την πορεία τους λίγο πριν μπουν στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα θα πάρουν το πράσινο φως από την Αστυνομία προκειμένου να κινηθούν προς την πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι αγρότες που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα και αγρότες της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο. Δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου κινούνται με πούλμαν προκειμένου να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Δήλωση αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου η οποία ανακοίνωσε ότι «λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή».

Κομβόι αγροτών με τρακτέρ στα Διόδια Αφιδνών

«Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, ΠειραιώςΣταδίουΦιλελλήνων και Ξενοφώντος. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τόνισε.

«Μία πολύ δύσκολη μέρα»

Η κ. Δημογλίδου τόνισε νωρίτερα στο OPEN πως, «θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών. Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κ. Δημογλίδου πρόσθεσε ότι, «πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Ανοιχτό το μετρό

Η ίδια αναφέρθηκε και στον χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ και έχει δοθεί σε όλα τα Μέσα για να κατανοήσουν οι πολίτες τη διαδρομή των αγροτών. Όπως είπε, στη συνέχεια θα δοθούν στην κυκλοφορία κανονικά, η περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας αλλά και η διαδρομή που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες. Όπως σημείψσε, μόνο εάν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη θα ξανακλείσει. Όπως εξήγησε, το μετρό δεν πρόκειται να κλείσει, εκτός και αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση.

Μέτρα και το πρωί της Τετάρτης

Η κ. Δημογλίδου πρόσθεσε ότι, και το πρωί της Τετάρτης, όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες, θα υπάρξουν μέτρα. «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο», υπογράμμισε.

Η πορεία προς την Αθήνα

Αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκαν με συναδέλφους στο μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί πέρασαν από τον Αλμυρό, ενώθηκαν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών, έφτασαν στην Ανθήλη και συναντήθηκαν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι κατέληξε στο Κάστρο Βοιωτίας όπου και διανυκτέρευσαν οι αγρότες.

Νωρίς σήμερα το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας ξεκίνησαν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ