Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Σε ποιες δουλειές απασχολούνται κυρίως οι γυναίκες στην ΕΕ

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Η πλειονότητα των εργαζόμενων ηλικίας 15-64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν άντρες στο γ΄ τρίμηνο του 2023 και συγκεκριμένα το 53,5% έναντι 46,5% που ήταν γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ωστόσο, οι γυναίκες εργαζόμενες αποτελούσαν την πλειοψηφία σε μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως σε δουλειές γραφείου (65,8%), στις υπηρεσίες και πωλήσεις (63,5%), ως επαγγελματίες - όπως, για παράδειγμα, επιστήμονες και καθηγητές (54,3%) και σε στοιχειώδεις εργασίες (53%).

Eurostat, γυναίκες

Ειδικότερα, οι γυναίκες αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα (92,6%) των εργαζόμενων στη φροντίδα των παιδιών και ως βοηθοί καθηγητών, ως γραμματείς (89,3%), ως δασκάλες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία (88,2%), ως νοσοκόμες και μαίες (87,5%) και ως καθαρίστριες και βοηθοί σε ξενοδοχεία και γραφεία (86,5%).

Από την άλλη πλευρά, πολύ λίγες εργάζονταν ως τεχνίτριες (11,1%) και στη λειτουργία μηχανών (17,9%), ενώ αποτελούσαν στο 34,7% των μάνατζερ.

Ειδικότερα, μόνο το 1,4% των εργαζόμενων σε οικοδομές σε γυναίκες, ενώ σε μηχανές και επισκευές μηχανών εργάζονταν το 2,9%, ως ηλεκτρολόγοι το 3,1% και ως οδηγοί βαριών φορτηγών και λεωφορείων το 3,8%.

εργαζόμενες γυναίκες
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ