Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Από την Τετάρτη θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το τρίτο κύμα

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά θα έχουμε μία πιο καλή εικόνα για το πόσο θα διαρκέσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο πλήττει αυτήν την περίοδο την Ελλάδα, ανέφερε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εξέλιξη της νόσου Covid-19, ο επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι το τρίτο κύμα είναι βραδύτερο από το δεύτερο, αλλά η κόπωση του πληθυσμού είναι φανερή και από αυτό, όπως είπε, θα κριθούν όλα. Επισήμανε πως κάθε μακροχρόνια πρόβλεψη είναι δύσκολη και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μία αρχική εκτίμηση για σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε από το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όπως είπε, την πανδημία στη χώρα μας εξακολουθούν να «οδηγούν» ηλικίες 40 έως 65 ετών, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όσοι νοσούν και νοσηλεύεται στο νοσοκομεία άνω των 65 ετών είναι λιγότεροι και υπάρχει βελτίωση της εικόνας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πρόβλεψη για τη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη από την Αττική καθώς και ότι την τελευταία βδομάδα επιβαρύνθηκε κατά 15% η διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ Covid-19.

«Σημαντική είναι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, πλησιάζοντας τα δεδομένα του Νοεμβρίου, με σημεία βραδείας επιβάρυνσης, ενώ το σύστημα υγείας δέχεται έντονη πίεση η οποία θα διατηρηθεί για δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη» πρόσθεσε και είπε ότι δείκτης Rt βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1 κάτι που δείχνει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στη μείωση των επαφών μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ