Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Επίδομα 400: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι επιστήμονες

ATM / Πηγή: AP Newsroom
ATM / Πηγή: AP Newsroom

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε σε 44.248 δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο, μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην οικεία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 450/Β/5-2-2021) προέκυψε ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι 44.248. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020). Το συνολικό κονδύλι –που θα προέλθει από τον ΟΑΕΔ- ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 θα ανοίξει εκ νέου για δέκα ημέρες η πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώρηση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ) καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ