Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS στο 13032: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα - Για πόση ώρα θα ισχύει το μήνυμα

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος πενταψήφιος αριθμός που εξυπηρετεί μόνο τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Οι πολίτες δηλαδή θα στέλνουν μήνυμα με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας στο 13032 ώστε να μεταβούν σε οποιοδήποτε κατάστημα επιθυμούν.

Σημειώνεται ο στόχος για το λιανεμπόριο είναι το άνοιγμα των καταστημάτων με φυσική παρουσία του καταναλωτή, χωρίς περιορισμούς (click away, click inside), με εξαίρεση τους υγειονομικούς (μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός πελατών βάσει του κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ.).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών αν και έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το σίγουρο είναι πάντως πως στον νέο αυτό κωδικό θα υπάρχει κόφτης και δυνατότητα ενός sms ανά ημέρα. «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αυτό θα είναι απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Όμως, θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για περιορισμό στα SMS στους υπόλοιπους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για μετακινήσεις. «Οι υπόλοιποι κωδικοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν, απλά θα γίνει ένας ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο, για τα εμπορικά καταστήματα» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς εάν τον Μάιο θα σταματήσουμε να μετακινούμαστε με τη χρήση SMS, δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα υπάρχει κάποια σχετική κανονικότητα».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ