Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα - Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις - Τι θα γίνει με το έθιμο του χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, θα ισχύουν και την Καθαρά Δευτέρα, χωρίς καμία εξαίρεση αντίστοιχη με αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως θα συνεχίζει να υφίσταται κανονικά η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, ενώ το πέταγμα του χαρταετού θα πραγματοποιείται μόνο με αυστηρούς περιορισμούς και με sms στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για άθληση επιτρέπεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο ενώ η κυκλοφορία με οποιοδήποτε όχημα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων.

Η σύσταση των αρμοδίων για τη σημερινή ημέρα είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αντίστοιχη της Τσικνοπέμπτης την οποία οι πολίτες την πέρασαν με τις οικογένειές τους στα μπαλκόνια τους.

Τα μέτρα της Καθαρά Δευτέρας 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις για τα μέτρα της Καθαρά Δευτέρας και το πώς μπορούν οι πολίτες να τηρήσουν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας

Αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε για την Καθαρά Δευτέρα τα παρακάτω:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. 
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις. 
  • Επομένως το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.
  • Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα