Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός: Εξετάζεται η προτεραιότητα εμβολιασμών στους επαγγελματίες του κλάδου (vid)

Με αφορμή τις επερχόμενες ανακοινώσεις από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για το λιανεμπόριο, και τον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, σχολιάζει το ζήτημα του ενδεχομένου ανοίγματος της αγοράς και των δραστηριοτήτων, το χρονοδιάγραμμα για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως τόσο το εθνικό σχέδιο όσο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ενισχύσουν το ρεύμα του τουρισμού με ασφάλεια, όπως άλλωστε συνέβη και την προηγούμενη χρονιά με τα μέτρα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση, τη συμβολή του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και της πολιτικής προστασίας.

Τον Μάιο, αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πολιτών που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, καθώς και των ευπαθών ομάδων και με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η κυβέρνηση εξετάζει και αξιολογεί τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Politico επιβεβαίωσε την ημερομηνία ορόσημο της 14ης Μαΐου 2021, για το επίσημο άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού. «Είμαστε σχετικώς βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ασφαλής, καθώς θα έχουμε ως συμμάχους τον καλό καιρό και την πρόοδο των εμβολιασμών. Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν με σιγουριά είναι ότι το 2021 θα αποδειχθεί καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Κοντογιώργης πρόσθεσε πως είναι απολύτως ασφαλές και η κυβέρνηση προχωρά κανονικά με το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε ξεπεράσει το 1.3000.000 εμβολιασμούς και μέχρι την 25η Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 1 εκατ. πολίτες, τουλάχιστον με την πρώτη δόση».

Ο ΓΓ τόνισε πως αύριο θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών για τις εναπομείνασες κατηγορίες πολιτών, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, του πολύ αυξημένου κινδύνου, οι οποίες αναμένεται να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, για να ακολουθήσουν οι ηλικιακές κατηγορίες 70-74 και 65-69 ετών.

Η κυβέρνηση με γνώμονα το πρόγραμμα παράδοσης εμβολίων, φιλοδοξεί πως μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί, κατέληξε.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ