Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Κάλυψη 95% στις ΜΕΘ - Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Ματίνα Παγώνη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αττική με την πανδημία, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 καθώς - όπως είπε - η κάλυψη στις ΜΕΘ έχει φτάσει στο 95%.

«Υπάρχουν μόνο 13 κρεβάτια για να εφημερεύσουν» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, λέγοντας ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού. «Πρόκειται για στελέχη τα οποία είναι περισσότερο επιθετικά κατά 40% ως προς τη μεταδοτικότητα.Είναι ένας ιός επιθετικός που δύσκολα μπορείς να τον ελέγξεις» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται «για να αποκτήσουμε κάποια ανοσία, προκειμένου να ανοίξουμε σιγά σιγά, να κινηθεί η οικονομία και να λειτουργήσει και ο τουρισμός το καλοκαίρι».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός με όσα ακούγονται. «Ωστόσο, η δική μας Επιτροπή Εμβολιασμού είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα περιμένουμε να συνεδριάσει πάλι σήμερα η Επιτροπή. Να αναφέρουμε όμως ότι οι χώρες σταμάτησαν προληπτικά τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο» τόνισε.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ