Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

UEFA: Βάζει τέλος στο Financial Fair Play

uefa
Πηγή: Unsplash

Τα οικονομικά δεδομένα των συλλόγων γίνονται όλο και πιο δύσκολα από τη στιγμή που έχει μπει στις ζωές μας ο κορονοϊός. Ίσως η σκέψη όμως που έχουν οι επιτελείς της UEFA αναφορικά με το Financial Fair Play τους κάνει να χαμογελάσουν!

Το Financial Fair Play (FPF), όπως το γνωρίζουμε, μπορεί να αποτελέσει παρελθόν, μετά από δέκα χρόνια, αν γίνουν πράξη οι σκέψεις της UEFA.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport αύριο η UEFA θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για ένα νέο σύστημα κανόνων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το οποίο θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που επινοήθηκε το 2010.

Η βασική ιδέα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι η μετάβαση από την ιδέα «δαπάνες αντίστοιχες των χρημάτων που  υπάρχουν» στις «δαπάνες όσων είναι απαραίτητων χωρίς σπατάλη», λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Επομένως, το νέο μοντέλο θα έχει στο στόχαστρο σπατάλες και υπερβολές, αφού ενώ υπάρχει οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο, οι μισθοί των παικτών και οι προμήθειες των μάνατζερ δε μειώνονται. Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου μισθών, αλλά και ένας φόρος πολυτελείας, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ