Νέα

Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν καθαίρεσε τον κεντρικό τραπεζίτη

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Πηγή: AP Images

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η αποπομπή του Αγκμπάλ δεν περιορίζεται μόνο στην διαφορετική οπτική που έχει ο Ερντογάν για την οικονομική πολιτικήα που πρέπει να ακολουθηθεί αλλά και από το ότι ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας συνιστούσε απειλή για τον γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 

Συγκεκριμένα, τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters υπό το καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξαν ότι ο Ερντογάν εξοργίστηκε από την απόφαση του Αγκμπάλ να επανεξετάσει την πολιτική που είχε εφαρμόσει ο Αλμπαϊράκ και αφορούσε την πώληση δολαρίων - περίπου 130 δισ.  από το 2019 - για να στηρίξει την τουρκική λίρα.

Μάλιστα, μία από τις πηγές αποκάλυψε ότι εάν ο Ακγμπάλ παρέμενε στην κεντρική τράπεζα υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να προχωρούσε σε έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν φήμες ότι ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κυβέρνηση, μετά την παραίτησή του πέρυσι το Νοέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ