Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Ο πρόεδρος των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τραμπ πως η χώρα του προγραμματίζει τις επενδύσεις αυτές κυρίως στους κλάδους της ενέργειας, της τεχνητής νοημοσύνης και των προηγμένων τεχνολογιών.
Η δέσμευση αυτή είχε εκφραστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο, με τον μπιν Ζάγιεντ να τονίζει την πρόθεση των Εμιράτων να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Ουάσινγκτον, προς αμοιβαίο όφελος.
Συμφωνία-ορόσημο με την NVIDIA
«Σημείωσε επίσης ότι τα Εμιράτα επιδιώκουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ΗΠΑ για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.»
«Ο Τραμπ επισκέπτεται σήμερα το Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου.»
«Τα ΗΑΕ και οι ΗΠΑ πρόκειται να υπογράψουν ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα δώσει στο Άμπου Ντάμπι διευρυμένη πρόσβαση σε προηγμένους ημιαγωγούς τεχνητής νοημοσύνης από τις ΗΠΑ.»
«Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται και ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας NVIDIA Τζεν Σουν Χουάνγκ, ο οποίος μίλησε για αρκετά λεπτά με τον πρόεδρο Τραμπ και τον πρωθυπουργό μπιν Ζάγιεντ.»