Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός - Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης ύψους 32 δισ. ευρώ δρομολογεί ο Ντράγκι

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου κατά το lockdown του Νοεμβρίου / Πηγή: AP Newsroom
Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου κατά το lockdown του Νοεμβρίου / Πηγή: AP Newsroom

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης δρομολογεί η κυβέρνηση της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 δισ. ευρώ, γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που υπέστη σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2020. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας εκτοξεύτηκε στο 9,5% του ΑΕΠ το 2020, από 1,6% το 2019, ενώ η οικονομική της δραστηριότητα συρρικνώθηκε σημαντικά, με απώλειες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Αυτή την εικόνα προσπαθεί να ανατρέψει ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία της χώρας του, με ενέσεις άμεσης ρευστότητας, αλλά και νέες επιχορηγήσεις, κυρίως, προς τις νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ιταλική κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί σε μία δύσκολη συνθήκη, δεδομένου πως το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος από 9,5% το 2020.

Στο αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προβλέπεται μία αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 8,8% για το 2021, με γνώμονα το στόχο για ανάπτυξη κατά 6%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ